Stichting Sport en Spel Gymnastiek historie

Onder enthousiaste leiding van dhr. Bernaards werd onze Stichting Sport en Spel ,Hoensbroek opgericht in november 1961 en startte met Gymnastiek en volleybal.
In mei 1965 kwam er ook nog een afdeling zwemmen bij, in december 1966 judo, in augustus 1967 tafeltennis en in 1968 afdeling tennis.
Zo ontstond de Stichting Sport en Spel met diverse takken van sport in de jaren 60 van de vorige eeuw.

De gymnastieklessen werden gegeven in de gymzalen van de toenmalige LTS aan de Monseigneur Nolensstraat in Hoensbroek.
Eind 1960 verhuisden we naar de nieuwe gymnastiekzaal aan de Spoordijkstraat. Indertijd werden er lessen verzorgd op maandag, dinsdag en vrijdag. In de hoogtij dagen werd er zelfs door 3 groepen per avond gesport.

Lange tijd heeft de afdeling Gymnastiek ook een Jazz- balletgroep gehad op de maandagavond. Vele jaren hebben zij als dansgroep meegewerkt aan de “Gebrooker Avonden” met Carnaval.
Na het opheffen van de stichting Sport en Spel Hoensbroek in 2002, zijn enkele sportafdelingen zelfstandig verder gegaan, zoals onze afdeling gymnastiek,- turnen en bodyfit.
Nadat de gymzaal Spoordijkstraat in 2005 werd gesloopt, konden we gebruik maken van de gymzaal in basisschool de Heijster. Nadat ook deze school en gymzaal in 2016 werden afgebroken, verhuisden we naar de huidige nieuwe gymzaal van “ BMV de Aldenhof”, die wederom, ook frappant, aan de Monseigneur Nolensstraat ligt.

Momenteel hebben we 2 groepen met jeugdleden;
Op donderdagavond voor de 6 tot 10 jarigen van 18.00 tot 19.00 uur en
op de dinsdagavond van 19.00 tot 20.00 uur voor de jeugd ouder dan 10 jaar.

Vanaf het allereerste begin is er ook een damesgroep. Toen heette dit nog een gymnastiekles, tegenwoordig noemen we het “ Bodyfit”, want ook Sport en Spel gaat met de tijd mee. Onder leiding van de trainer wordt er voor gezorgd dat de spieren goed worden gebruikt om fit en soepel te blijven. Er worden daarbij geen toestellen gebruikt. De les bodyfit is voor iedereen die ouder is dan 18 jaar en wordt op de dinsdagavond van 20.00 tot 21.00 uur gegeven.
Ook organiseert de vereniging elk jaar een uitstapje voor de jeugdleden. In het begin moest het naast plezierig ook nog leerzaam zijn. Zo zijn we o.a. op bezoek geweest bij een glasblazer en bij het keramiek huisje. We zijn ook een keer met de trein naar zwembad de IJzeren Man in Weert geweest en zelfs een keer naar de Efteling. De laatste jaren zijn we o.a; gaan schaatsen, naar de binnenspeeltuin en naar de klimhal geweest. Met het 50-jarig jubileum in 2011 zijn we gaan skiën in Landgraaf.
Het einde van ieder seizoen wordt afgesloten met de Clubkampioenschappen. De kinderen kunnen dan aan hun mama, papa, broers, zussen, oma’s en opa’s laten zien wat ze zoal hebben geleerd.